Sözlük Özgürlüktür

Dilimizin Zenginlikleri Projesi «Sözlük Özgürlüktür» Dilimizin zenginliklerini gösterecek faaliyetlerle öğrencilerimizi buluşturmak için hazırlanmış, geniş bir etkinlik projesidir.    Proje çerçevesinde öğrencilerimize dilimizin kültürel mirasını aktarmak, yeni kelimeler öğrenmesini sağlamak ve böylece kelime dağarcıklarını genişletmek amacıyla okulumuzda etkinlikler gerçekleştirildi.    Proje yürütücüsü ve okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yağmur Arabacı, Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eserini öğrencilerden oluşan okuma gruplarına okutarak bir kütüphane etkinliği gerçekleştirdi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu “Mehmet Akif Ersoy ve Safahat” adlı pano çalışmasına kütüphanemizde yer verildi. Öğrencilere dilimizin zenginliklerini anlatmak adına derslerde sunumlar yapıldı, kelime etkinlikleri düzenlendi.    “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında anaokulları ocak ayı bülteninde yer alan “Yazar Daveti” etkinliğini gerçekleştirmek üzere, öğretmenimiz Yağmur Arabacı yazdığı “Venüs ve Veteriner Hekimi” adlı çocuk öykü kitabı ile Esenyurt’ta yer alan Necip Fazıl Kısakürek Anaokulu’nun yazar konuğu olarak başka bir okulda projenin gerçekleşmesi için de destek verdi. İki okulun ortak çalışması ile “Dilimizin Zenginlikleri” projesine katkı sunuldu.     Lise düzeyinde takvimde yer alan “Deneme Yazma” yarışmasına 12. sınıf öğrencimiz proje yürütücümüz tarafından hazırlanarak katılım göstermiştir.

12.02.2024 47

12-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-2024