Heyecanı Önleme Yöntemleri Nelerdir?

24.10.2022 267

Heyecanı Önleme Yöntemleri Nelerdir?

Nefes Egzersizlerini Deneyin

Önemli bir görüşmede ya da sınavda yaşadığınız heyecan belirtilerini en aza indirmek için nefes egzersizlerini deneyimleyebilirsiniz. Düzenli nefes egzersizlerini alışkanlık haline getirmek, heyecan düzeyinizi ve belirtilerini en aza indirgeyecektir.

Örneğin, 10'a kadar yavaş yavaş burnunuzdan nefes alıp, ağzınızdan verebilirsiniz. Heyecan düzeyiniz en aza ulaşana kadar sayıyı arttırabilirsiniz. Bir süre sonra vücudunuz rahatlayacaktır.

Başarıya Olan İnancınızı Kaybetmeyin

Başarıya olan inancın azalarak başarısızlık düşüncesinin oluşması heyecan düzeyinin kontrolsüz olarak artışına neden olacaktır. Başarıya giden her yolda olduğu gibi, heyecan düzeyinizi dengelerken de kendinize güvenmelisiniz.

Örneğin, heyecana neden olacağını düşündüğünüz durumların öncesinde kendinize başarılı olduğunuzu hatırlatabilirsiniz. Özgüven oluşumu, başarıya olan inancınızı olumlu yönde etkileyecektir.

Önem Verdiğiniz İsimlerle Konuşun

Hayatınızda önem verdiğiniz insanlarla iletişim halinde olmak rahatlamanızı ve heyecan düzeyinizin azalmasını sağlayacaktır. Özellikle önemsediğiniz insanlarla konuşarak duygularınızı ifade edebilir ve heyecanınızı kontrol edebilirsiniz.

Örneğin, sınavlar ve görüşmeler öncesinde yakınlarınızı telefonla arayarak konuşabilirsiniz. Duygularınızı kolayca ifade edebilmek heyecanınızı dindirecektir.

Hata Yapmaktan Korkmayın

Kusursuz olma isteği ve hatalara yer vermemek heyecan düzeyinizi arttırarak kaygıya neden olacaktır. Yaşamda tüm olumsuzlukların var olduğunu ve tüm bireylerin başına gelebileceğini unutmadan hareket etmelisiniz. Olumsuzlukların yaşamın sonu olmadığını ve hayatın tüm şartlarda devam ettiğini unutmamalısınız.

Örneğin, herkes hata yapabilir ve hatalar insanlar için vardır. Kusursuz olma isteğinizi zihninizden uzaklaştırarak heyecanınızı en aza indirebilirsiniz.

İşinize ve Düşüncelerinize Güvenin

Heyecanı engelleyen nitelikler arasında bireysel güvenin yanında yaptığınız işe ve düşüncelerinize güvenmek de oldukça önemlidir. Yaptığınız işin, edindiğiniz bilginin ve fikirlerinizin değerli olduğunu düşünüp işinizin daima arkasında durmalısınız. İşinize yönelik güveniniz, bireysel güveninizi de tetikleyerek heyecanınızı engelleyecektir.

Örneğin, Yaptığınız işin en iyi hale gelmesine çabalayarak, işinize karşı daha fazla güven besleyebilirsiniz. Güven seviyeniz arttıkça, heyecan seviyeniz o kadar düşecektir.

Unutmayın, her şey geleceğiniz için.